Materialul din care sunt manufacturate talonetele noastre nu conține carbon și este reciclabil.

Materialul talonetelor este acetat de etilen vinil (EVA), un material extrem de elastic, care poate fi sintetizat pentru a forma un material poros similar cu cauciucul, dar cu duritate excelentă.

Produsele ERMIS Kinetic Solutions sunt construite special pentru a avea o durată de utilizare prelungită, raportată la eficiență.

Ciclul materialelor utilizate în procesul de fabricație al produselor Ermis Kinetic Solutions este cel tehnic, unde componentele sunt folosite eficient și nu intră în biosferă. Extinderea vieții produselor-durata de folosință a talonetelor este mult mai mare în comparație cu celelalte produse similare de pe piață, astfel evitând creșterea numărului de deșeuri într-un timp foarte scurt.

ERMIS Kinetic Solutions aplică strategia de reciclare, încurajând fiecare client care a cumpărat, să readucă la noi perechea deja uzată integral, iar în schimb, vor primi un voucher de 5% din următoarea comandă efectuată.

În prevenirea risipei și poluării planetei, talonetele vin ambalate special în rucsacuri sport organic-natural, fabricate din bumbac organic, reutilizabile si extrem de placute. Ecoinovație în cadrul Ermis Kinetic Solutions înseamnă tehnologia nouă si inovativă pe care o punem la dispoziția clienților pentru analiza mersului, ce contribuie la utilizarea mai bună a resurselor energetice. Platforma de presiune senzorială funcționează strict pe energie electrică și nu necesită cheltuieli anuale de recalibrare sau înlocuire a straturilor sensibile la presiune. Serviciul de analiză a mersului face parte din categoria modelelor de consum mai sustenabile care sunt favorabile pentru mediu prin reducerea impactului asupra acestuia și prin optimizarea utilizării resurselor, inclusiv a energiei. În timpul analizei nu se utilizează niciun fel de deșeuri, iar consumul energetic este optimizat prin durata redusă de timp necesară în efectuarea diagnosticării.